Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ξεκινήσαμε πριν από 46 χρόνια στα πάλαι ποτέ Πατήσια, τα γεμάτα τότε με κήπους «Παραδεισένιους» – λόγω των άφθονων υδάτων από τα ρέματα που κατέβαιναν από τον Υμηττό-, με τιτιβίσματα πουλιών και χαρούμενες φωνές ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Το όνομα «Παραδείσια» θεωρείται ότι μετατράπηκε σε Πατήσια, με τον ερχομό των Τούρκων στην Αθήνα, πιθανόν με παραφθορά του ονόματος, διότι δεν μπορούσε να λεχθεί από τους Οθωμανούς.

Το Εστιατόριο ΜΑΡΤΙΝΗΣ είναι δεμένο, από το 1888, με την ιστορία των Πατησίων. Το κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ιακωβάτων, «μεσοτοιχία» με τον ιστορικό ναό του Αγίου Λουκά, χτίζεται το 1888 από την οικογένεια Σκοτίδα. Γύρω στα 1908, λειτουργεί ως Καφενείο «Κήπος Σκοτίδα» σε μια τότε καθαρά εξοχική περιοχή και για πολλά χρόνια αποτελεί κέντρο βάρους της Πολίτικης ζωής.

Γύρω στο 1969, εκεί, δίπλα στον κινηματογράφο «Σελέκτ», δημιουργείται το Ψητοπωλείο των Αδερφών Μαρτίνη. Οκτώ χρόνια αργότερα, οι Αδερφοί Μαρτίνη μισθώνουν από τους ιδιοκτήτες του το ακίνητο του «Καφενείου Σκοτίδα» και το μετατρέπουν σε εστιατόριο.

Από το 1969 μέχρι σήμερα έχουν περάσει πάνω από 46 χρόνια. Το Εστιατόριο της οικογένειας Μαρτίνη, όμως, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρωτοπορία της Ελληνικής εστίασης, με παραδοσιακές Ελληνικές και Μεσογειακές γεύσεις και άμεση «κατ’ οίκον» διανομή, τα τελευταία χρόνια.

Αναζητώντας να φέρουμε έναν αέρα ανανέωσης στο μαγαζί μας, με νέες, φρέσκες ιδέες στο χώρο της γεύσης, αλλάξαμε πολλά, πάντα με στόχο την ικανοποίηση των πελατών μας, αλλά κρατήσαμε όλα αυτά που αποτελούν τη σταθερή μας αξία.

Έχουμε αποκτήσει μόνιμους πελάτες, τους οποίους πλέον ξέρουμε με το μικρό τους όνομα. Σημείο αναφοράς στα Πατήσια, το Εστιατόριο ΜΑΡΤΙΝΗΣ έγινε γνωστό από στόμα σε στόμα. Τα πιάτα μας παραμένουν παραδοσιακά και πεντανόστιμα. Πίσω από τις απλές, καθημερινές γεύσεις μας κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος! Ο κόσμος της οικογένειας Μαρτίνη και των ανθρώπων της, ο οποίος έχει πλέον αποκτήσει πιστούς «ακολούθους» και ευχαριστημένους φίλους.